Veteranbil från 1960-talet
Rock

Svenska rockpionjärer

När vi tänker rock n’ roll så tänker vi ofta på veteranbilar, Elvis Presley och brylkräm. Det var i slutet av 1950-talet som rock n’ rollen på allvar etablerade sig i Sverige. Under denna period så började Sveriges Radio spela programmet “Spisarparty” där man blandade “delvis jazz med delvis Presley”. Det var nu som svenska rockpionjärer som Boris, Little Gerhard och Ragge började spelas i radioapparater över hela landet. Under denna perioden så hade namnet “rock” inte riktigt blivit etablerat i Sverige. Det tog däremot inte lång tid innan rocken var ett faktum och ett fullt erkänt koncept. Under 1960-talet skapades också riktigt svenska rocklegender som Jerry Williams, Jimi Hendrix och The Violents. Rocken hade sitt största inflytande i Sverige under 1950-, 60- och 70-talet. Många kända svenska artister säger att de har fått sin inspiration och kärlek till musiken från just denna musikepok.

Samlingar från våra svenska rockikoner

En musiker och en elgitarr

Tack vare sitt stora inflytande på musiken i Sverige så har många av våra svenska rockikoner också blivit populära samlarobjekt. I våra svenska hem hittar vi allt från vinylskivor till de kläder som personen har uppträtt i. Eftersom det ligger mycket pengar i dessa samlarobjekt så är det extra viktigt att vara rädd om dem. Vad många kanske inte tänker på är att man bör anlita en flyttfirma om man skulle flytta en dag. Då vet du att du får dina värdefulla samlarobjekt flyttade av en professionell firma samt att allt är försäkrat om det mot förmodan skulle hända någonting.

En av våra största legender har gått ur tiden

Under 2018 kom det otroligt tragiska beskedet om att den populära rockikonen Jerry Williams avlidit i cancer. Trots att Jerry var över 70 år så brann han fortfarande för rock n’ rollen och för sin publik. Efter över 200 spelningar på två år så beslutade han sig för att ta en paus och istället skriva nytt material. Under denna paus plågades han ryggsmärtor som sedan visade sig vara cancer. Sjukdomen vann tyvärr och Jerry Williams begravdes våren 2018, han blev 75 år gammal.