Uncategorized

Megadeth

Det amerikanska heavy metal-bandet Megadeth bildades redan 1983 av Dave Mustaine som är bandets frontman. Han bildade Megadeth efter att ha blivit sparkad från Metallica som är ett av världens mest kända rockband.

Megadeth har nått mycket stora framgångar och har tusentals fans. Megadeths musik är hård, snabb och texterna har ofta ett filosofiskt och politiskt budskap. Om du gillar Megadeth och andra band vill du säkert se dina favoriter live så ofta som möjligt. För att ett konsertbesök ska bli en bra upplevelse gäller det att välja rätt kläder. Förutom byxor och en tröja som du trivs i är skorna en av de viktigaste detaljerna. Eftersom du antagligen kommer att köa innan ni släpps in i lokalen och sedan kommer att stå upp länge under showen bör du välja skor som är bekväma. Med ett par Nike skor kommer du alltid att känna dig både rätt klädd och kunna stå och gå utan att få ont i fötterna.

Lång karriär i branschen

Trots att Megadeth har spelat in musik och turnerat världen runt under flera decennier är de fortfarande populära och har många trogna fans. 2018 besökte de Malmö där de gjorde en klubbspelning men de har även spelat på Ullevis stora arena. 2018 firade bandet sitt 35-årsjubileum och passade i samband med det på att ge ut ett samlingsalbum med namnet “Warheads On Foreheads”.

En av anledningarna till att Megadeth har haft en sådan framgång är sångaren Dave Mustaine som genom sitt karaktäristiska utseende och sin intensiva, nästan arga, sång väckt mycket uppmärksamhet. Även låttexterna har ett genomtänkt budskap som lockar många som vill ha mer än bara melodier och musikalisk färdighet. Några av Megadeths mest kända album är “So Far, So Good… So What!” och “Peace Sells… But Who’s Buying?”. Eftersom flera av låtarna spelas i högt tempo klassificeras vissa av albumen som speed metal. Tyvärr drabbades sångaren och gitarristen Dave Mustaine av strupcancer i juni 2019 vilket gjorde att bandet tog ett uppehåll.

Konflikter på vägen

Det har inte varit en enkel väg framåt för Megadeth utan bandet har genom åren drabbats av olika konflikter. Det är en hel del av bandets medlemmar som har hoppat av och ersatts av nya, till exempel gitarristen Marty Friedman som valde att lämna eftersom han och Dave Mustaine inte kom överens. Basisten David Ellefson valde också att lämna Megadeth efter att ha haft en konflikt med Dave. Från 2002 till 2005 upplöstes bandet efter en olycka som gjorde att Dave inte kunde spela gitarr men 2004 uppstod bandet på nytt när Dave var bättre. Det är med andra ord tydligt att Megadeth är beroende av Dave Mustaine och det är också han som de flesta förknippar med gruppens musik och framträdanden. Övriga bandmedlemmar har en mer undanskymd roll och utan Dave skulle Megadeth inte vara sig likt.