Rock

Kiss – visuell hårdrock

Kiss är ett band som är minst lika kända för sitt utseende som för sin musik; även någon som aldrig har hört en Kiss-låt skulle sannolikt känna igen Gene Simmons i sin vita och svarta sminkning med tungan ute.

Bandet bildades i New York år 1973 av de ursprungliga medlemmarna Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss och Ace Frehley. Genom åren har bandet genomgått flera förändringar i uppsättningen medlemmar, men de som har hängt med bandet ända fram till idag är Paul Stanley och Gene Simmons. Förutom dem ingår numera även Tommy Thayer och Eric Singer i bandet.

Gruppen blev snart kända för sina maffiga och invecklade scenframträdanden, då bandmedlemmarna förutom att sjunga och spela även sprutade eld och spottade blod. Scenframträdandena involverade också allt från pyroteknik och raketer till rykande gitarrer och svävande trumset. Dessutom bar såklart bandmedlemmarna sina kostymer och sin sminkning, som förvandlade dem till deras alter egon: The Starchild (Stanley), The Demon (Simmons), The Spaceman (också känd som Space Ace, vilket var Frehley) och The Catman (Criss).

Om du själv har ett rockband med ett karakteristiskt scenframträdande och kostymer, vet du att det är viktigt att ha en bil med gott om utrymme, så att du får plats med alla saker när du är på väg till spelningar. Därför kan det vara bra att överväga att privatleasa en bil från Hyundai, så att du får både utrymmet och tryggheten som behövs – i alla fall tills bandet har tjänat ihop tillräckligt mycket för att köpa en turnébuss. Om bandet får lika mycket uppmärksamhet som Kiss fick för sina framträdanden, kommer det inte att dröja länge.